Sosyal Medya

Güncel

PKK’nın ‘bombacısı’ öldürüldü

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi, örgütün 'bombacı'sının da içinde bulunduğu 4 militan öldürüldü.



Valilikten yapılan açıklamada, Ä°l Jandarma Komutanlığı ekiplerince daÄŸlık alanda faaliyet gösteren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduÄŸu sığınak, barınak, uçaksavar mevzileri ve malzemelerini ele geçirmek için operasyon düzenlendiÄŸi bildirildi.

KurÅŸunlu, Kırkpınar ve KayaÅŸ mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasındaki bölgede 5-7 Kasım'da gerçekleÅŸtirilen operasyonda örgüt mensuplarıyla sıcak temas saÄŸlandığı belirtilen açıklamada, arasında PKK'nın ‘bombacısı’nın da bulunduÄŸu 4 militanın öldürüldüÄŸü, bunlardan ikisinin kimliÄŸinin tespit edildiÄŸi vurgulandı.

BÄ°R ASKER ÅžEHÄ°T OLDU

Açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Bir terör örgütü mensubunun daha önceden emniyet birimlerinde örgüte üyelik suçundan kaydının bulunduÄŸu, diÄŸerinin ise Dicle ilçesi 27 Mayıs Mahallesi Üçyol mevkisinde ele geçirilen el yapımı patlayıcının üzerinde parmak izlerinin bulunduÄŸu ve örgütün bombacısı olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir. Olayda yaralanan 2 personelimiz havayoluyla hastaneye nakledilmiÅŸ ancak bir kahraman silah arkadaşımız, müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak ÅŸehit olmuÅŸtur."

Açıklamada, KurÅŸunlu mevkiinde PKK’lılara ait mezarlığın çevresindeki yollara yerleÅŸtirilen 17 patlayıcının da imha edildiÄŸi aktarıldı. Operasyonda PKK’lıların kullandığı maÄŸarada bir biksi, bir M-16 ve 3 kalaÅŸnikof ile patlayıcı yapımında kullanılan 20 tüp ve çok sayıda yaÅŸam malzemesi ele geçirildiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.